perjantai 22. lokakuuta 2010

Agitreenit

Olimme eilen taas Purinalla agilitytreeneissä, ja ei herranjestas kuinka kammohirveä meidän suoritus oli! Siiri sinkoili ihan mihin esteelle sattui, ja minulla meni siitä jotenkin pasmat ihan sekaisin. Vaikka olin kaikessa rauhassa ehtinyt painamaan radan mieleeni (mikä ei esim. sprinkkutreeneissä ole aina ollut itsestäänselvää tällaiselle lahopäälle), käynyt porukalla läpi ohjauksen ja saanut erinomaisia vinkkejä vaikeimpiin kohtiin jo etukäteen, niin silti pakka hajosi jotenkin ihan täysin. En vain ohjannut tarpeeksi tiukasti ja kun hylkyvirheitä alkoi tulla niin jotenkin lopetin ohjaamisen kokonaan ja aloin liikkua radalla aivan miten sattuu. Alkuperäinen ohjaussuunnitelma hävisi jonnekin ja löysin itseni mitä kummallisimmista paikoista sinänsä ihan helpoissakin kohdissa.

Tässä on nyt meikäläisellä joku alintajuntainen asenneongelma: vaikka kisoissa hylkyvirheen jälkeen peli onkin pelattu tuloksen osalta, niin se ei todellakaan tarkoita sitä, että ohjaaminen pitäisi virheiden jälkeen lopettaa, edes niissä kisoissa! Päinvastoin: treeneissä varsinkin näin äärimmäisen rajallisen treeniajan puitteissa nimenomaan täytyisi virheiden sattuessa keskittyä ja panostaa ohjaamiseen radalla kahta kauheammin eikä kettuuntua itseensä ja vaihtaa hälläväliä -asenteelle. Siiri kyllä huomaa välittömästi pienenkin lipsumiseni ohjaamisesta ja ottaa tilanteesta vauhdikkaana ja esteitä hakevana koirana kaiken ilon irti. Se ei jää odottelemaan myöhässä tulevia käskyjä tai uhraa ajatustakaan epämääräisen ja lepsun ohjaamisen tulkitsemiselle toisin kuin joku tasaisempi menijä saattaisi ehkä tehdä, vaan todellakin pistää silloin kaiken ihan lekkeriksi sinkoillen kuin ohjus niille esteille minne nenä sattuu näyttämään.

Myös esteongelmia oli: väärän puolen kepit ovat edelleen epävarmat ja muutenkin kauheat, ja keinu mentiin lentokeinuina, huoh... En ole aikaisemmin kokenut keinua meille ongelmaesteeksi, mutta ei sitten vaan eilen tullut mieleenkään huudella odota-käskyä. Keinun jälkeen olisi ollut mahdollisuus harjoitella pakkovalssia, mutta se oli vähän vaikeaa tuo keinulla rynnimisen takia.

Ei kommentteja: