lauantai 9. lokakuuta 2010

Tokoa

Jätimme täitartunnan takia tämän viikon agit väliin ja tyydyimme tokoilemaan keskenämme, vaikka hyvin näyttäisikin Exspot tepsineen. Tokossa Siirillä on ollut tänä syksynä aivan mieletön asenne: se tekee jokaisen annetun tehtävän täysillä hullun kiilto silmissä ja suorastaan säteilee sellaista vapautunutta iloa ja energiaa. Taisteluleikeissä Siiri kiskoo tuttuun tyyliinsä patukkaa sellaisella raivolla ja intensiteetillä, joita moni pk-ihminenkin varmasti arvostaisi (täytyypä ottaa joskus videolle todisteita!). Siiri todella tuntuu kaipaavan tällaista yhteistä tekemistä kanssani, sillä ilman treenejä se on iltaisin aina sen näköinen kuin olisi jotain vailla riippumatta lenkkeilyn määrästä. Tällöin Siiri tulee viereeni tuijottelemaan sen sijaan, että nukkuisi autuaasti koko illan treenipäivien tapaan.

Tokokilpailuihin en ole Siiriä ilmoittanut, sillä motivaationi tokoon pulppuaa nykyään lähes vallan siitä, että saan nähdä Siirin tekemisen riemun enkä vain jotenkin ikinä tule oikein ajatelleeksi, että voisihan sitä yrittää niitä puuttuvia ykkösiäkin metsästää. Ihan hullua, sillä vielä joitakin vuosia sitten olin ihan mielettömän kilpailu- ja suorituskeskeinen, myös tokoilun osalta. Voisihan sitä kilpailumotivaatiotakin toki yrittää vähän metsästää, sillä selkeät tavoitteet toisivat enemmän ryhtiä ja säännöllisyyttä treenaamiseen. Ja miksi hukata tva-unelmat kun on kerran noin hyvä koirakin, joka tuntuu aina vain paranevan vanhetessaan. Saattaa kuulostaa tylyltä ja liioitellulta, mutta veikkaan etten ihan helpolla saisi uutta vastaavalla työmoottorilla varustettua springeriä näyttelylinjaisista.

Periaatteessa kisoihin kyllä voisimme mennä heti kunhan ensin vain saisin aikaiseksi laittaa tunnarin kuntoon. Yksi kerta sitä kokeiltiin Sadun ja Napin kanssa treenatessa, mutta Siiri oli ihan pihalla kuten jostain syystä yleensäkin pitkän tunnaritauon jälkeen. Sen sijaan esim. vanha ongelmaliikkeemme idari on toiminut hienosti tällä treenikaudella eikä Siiri enää ole aika päiviin seisonut istumisen kohdalla.

Ei kommentteja: