sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Treeniviikonloppu


Tulipas touhuttua kaikennäköistä Siirin kanssa nyt viikonloppuna. Lauantaina meillä oli pitkästä, pitkästä aikaa sprinkkutreenit Keravalla BAT-hallissa, ja ihan mukavasti pääsimme siellä kaikenlaista tekemään vaikka tila onkin kovin rajallinen. Aluksi menimme kahta vierekkäistä aitasuoraa, ideana harjoitella tiukkoja käännöksiä päädyissä. Siiri tekee kyllä tosi hyviä käännöksiä, jos vain olen ajoissa ohjauksessa.

Seuraavaksi pikku radanpätkä, joka sujui hyvin käyttäessäni sylkkäriä ja jaakotusta, jotka Siiri hallitsee todella hienosti. Lopuksi teimme ylläolevaa rataa, joka meni Siirin osalta ihan kamalaksi kaahotukseksi. Toisin kuin alussa niin nyt hirveä haukku raikui koko ajan, ja se on aina Siirillä huono merkki. Parhaiten Siiri työskentelee silloin, kun se on aivan hiljaa - ääntely, varsinkin haukkuminen, kertoo lähes poikkeuksetta liian kovista kierroksista. Tosin olin itse myös jonkin verran myöhässä ohjauksineni, joka turhauttaa Siiriä ja saa sen ikään kuin komentamaan minua.

Osio 8-13 oli melkoista syheröä, mutta se ei sinänsä tuottanut suurta tuskaa. Minun pitää vaan enemmän ennakoida käännöksiä, jotta niistä tulisi tiukempia. Sen sijaan toisessa päässä A-este veti kovasti puoleensa... Siiri on kyllä aivan kontaktihullu - kontaktiesteet ovat sille kuin magneetteja.

Tänään treenasimme tokoakin, sillä menimme Sadun ja Napin tilalle Agitokodogs-hallin vapaavuorolle. Hinkkasimme olan takaa seuraamista, kaukoja ja idarin asennonvaihtoja, sillä ne yleensä eniten kärsivät treenaamattomuudesta, eivät niinkään näyttävät vauhtiliikkeet. Saimme todella hyvää häiriötreeniä muiden koirakoiden leikeistä, käskyistä, lentävistä kapuloista jne. Kaukoissa Siiri jäi pitkällä välimatkalla joitakin kertoja ihmettelemään hetkeksi hyörinää, mutta muuten se teki tapansa mukaan täydellä sydämellä ja intensiteetillä töitä.

Ja jottei Siirillä olisi tekemistä liian vähän, niin heitimme vielä molempina päivinä juoksulenkit. Siiri on kyllä mitä mainioin canicross-koira, sillä se menee edellä hihna kireällä koko ajan touhuamatta mitään ylimääräistä ja ohittaa hienosti pitkälläkin narulla vastaantulijat kaduilla ja lenkkipoluilla. Olen myös opettanut sille käskyn "reuna", jolla Siiri hakeutuu lähimpään polun reunaan.

Ei kommentteja: