tiistai 29. maaliskuuta 2011

Leikkauksen jälkeen


Siiri-parka ei aamulla ollenkaan aavistanut, mihin tänään oli joutumassa... Vuorossa oli nisäkasvainten poisto-operaatio part 1, jossa poistettiin vasemman nisärivin viisi taaimmaista nisää. Leikkaus sujui hyvin, mutta aika pöllyissähän Siiri nukutuksesta ja kipulääkityksestä on. Leikkaushaava on tosi pitkä, ja epäilemättä myöskin aivan sairaan kipeä. Siirille laitettiinkin Durogesic-kipulaastari, josta vapautuu voimakasta opioidia, fentanyylia. Lisäksi sillä on kipukatetri, johon pumppailen vuorokauden ajan neljän tunnin välein puudutusainetta (Bicain), myös yöllä pari kertaa.

Onneksi Siiri sai parhaan mahdollisen kivunhoidon, sillä tällaisena koiraani lähes yli-empaattisesti suhtautuvana minulla tekee pahaa jo ajatus siitä, että Siirillä on kovia kipuja. Katsotaan, maltanko huomenna jättää sitä lainkaan yksin (no okei, iltapäivällä on vähän pakko), sillä stressitaso on ollut huikea koko päivän ja nyt säpsin koko ajan Siirin opiaattipöhnästä johtuvaa velttoutta ja aavistuksen normaalia viileämpiä jäseniä. Pakko noin kymmenen minuutin välein tarkistaa onko se hengissä, huoh... Come on hei nyt minä, relax! Nisäkasvainten poisto on kuitenkin sentään ihan rutiinitoimenpide, ja Siiri perusterve koira, jonka pitäisi kestää leikkaukset hyvin. Minulla on tietoa, miksen voi käyttäytyä sen mukaisesti?

Saisinko jostain ostettua ihmisten henkistä tasapainoa varjelevan perussuojan/illuusion, jonka ansioista useimpien ei tarvitse päivittäin - saatika kymmenen minuutin välein - miettiä koska tuo rakas eläin tai ihminen kuolee johonkin täysin yllättävään onnettomuuteen, komplikaatioon tms? Tuo tärkeä suoja ei koskaan minulla ole ollut paras mahdollinen, ja kärsi entisestään Sophien kuoltua traagisesti. Se todisti, ettei niitä kamalia onnettomuuksia satu vain "niille muille jossain kaukana", vaan joskus saattaa epäonnen arpa osua myös läheisten tai ehkä vielä joskus itsenikin kohdalle.

1 kommentti:

lolander kirjoitti...

Voi pientä toipilasta! Sashakin on aika reppana kun tänään poistettiin 8 hammasta. On surullista katsoa omaa silmänterää kun kaikki ei ole hyvin... =( Pikaisia paranemisia Siirille ja mielenrauhaa sinulle!

-Laura ja Sasha