sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Sitä mitä etiketissä lukee...

...eli luppakorvia, karvamakkaroita ja liikunnan iloa oli tämä päivä pullollaan. Koulussa oli väliviikko ja vietin sen missäs muuallakaan kuin töissä kaukana Helsingistä, joten viikonloppuna on puuhasteltavaa kotona riittänyt. Tänään varsinkin oli todellinen tehopäivä: herättyäni ennen kahdeksaa luin viitisen tuntia koulujuttuja, sitten suuntasin Ojankoon Siirin kanssa treenaamaan ja ulkoilemaan, sen jälkeen oli vuorossa punttis, illan vietin pääosin askarrellen jo pitkään suunnitelmissa ollutta uutta aitausta marsuille ja lopuksi vielä siivoilin kämppää. Kyllä elämä on mallillaan silloin, kun kaiken blogin etiketin sisällön saa mukavasti mahdutettua samalle päivälle! Siihen kun lisää vielä hengailun rakkaan kanssa ja maistuvan ja ravitsevan ruuan kokkailun niin eipä voisi mulla juuri paremmin mennä. Tottakai mullakin on kaikenlaisia matkustushaaveita ym. ja joskus on kiva olla kunnolla menossa, mutta kaikista eniten kuitenkin rakastan ehkä tällaista "tavallista ja tylsää" mutta tarmokasta ja aikaansaavaa vapaa-ajan viettoa omien juttujen parissa kotona ja sen lähettyvillä puuhastellen. :-)

Vuokkosareenalla treenattiin Siirin kanssa aika paljon teknisiä juttuja: vuorossa oli seuraamista, liikkeestä pysähtymisiä, kaukoja ja loppuun irrotteluksi luoksetuloa. Seuraamisessa mua häiritsee välillä liiallinen tiiviys ja pieni poikittaminen, jotka korostuivat varsinkin pysähtymisiä harjoitellessa. Kerran meni jopa vähän hermot ja hetken mielijohteesta hyvin kevyesti tönäisin Siiriä polvella kauemmas. Kaukoissa jäimme hinkuttamaan maasta istumaannousua, sillä Siirillä on taipumusta jättää tuo asennonvaihto vähän vajaaksi varsinkin ihan alussa.

Äsken oli tosiaan vuorossa marsujen aitausprojekti. Siirryin jo jonkin aikaa sitten takaisin matoista purulaatikko-ratkaisuun, sillä mattojen kanssa leikkiminen osoittautui pidemmän päälle paljon puruja työläämmäksi. Lisäksi puruaitaus säilyy mun mielestä paremmin kivan ja siistin näköisenä ja vielä ilman mitään ylimääräistä vaivaa, kun taas mattoaitausta saisi hinkuttaa joka päivä puhtaaksi heinänpätkistä ym. jollain rikkaimurilla ja sormin nyppimällä siistin yleisvaikutelman luomiseksi (päivittäinen papanoiden ja muiden pahimpien töhkien lakaisu ei todellakaan riittänyt!).

Edellinen puruaitaus oli nykyistä pienempi ja pohjana toimi taikakuutioiden ulkoreunoille pyykkipojilla kiinnitetty vahakangas. Tämä uusi aitaus on isompi, pohjaratkaisuna on kolmesta Etran PVC-muoviarkista yhdeksi isoksi lootaksi taiteltu ja teipattu muovilaatikko ja siinä purua ei pääse taikakuutioiden ja pohjamateriaalin väliin. Mulla on välillä ollut huono omatunto, kun en aina kaikilta muilta kiireiltäni ole ehtinyt niin paljon panostamaan marsuihin mm. juoksuttamalla niitä vapaana, mutta nyt niiden kelpaa kyllä spurttailla ilman vapaana juoksuttelujakin! Myös siivous helpottuu entisestään, kun puruja tarvitsee yhä harvemmin vaihtaa kaikkia kerralla.

Alla kuva aitausviritelmästä. Kyhäsin taikakuutiot ympärille aika kiireellä kun alkoi väsyttää, mutta niitä voi siistiä ja fiksoida nätimmin aitauksen ympärille sitten myöhemmin.
Edwin ja Anton juomassa

Ei kommentteja: