lauantai 27. lokakuuta 2012

Puistolapuistoilua

Talvi on tullut. Niin tulivat myös jäiset tiet, ja sehän yhdistettynä työkeikkaan ja kesärenkaisiin ei ollut hyvä juttu se. Ajoin jyrkässä mutkassa tieltä ulos ja autoni on nyt luultavimmin lunastuskunnossa. No, eipä tässä ole onneksi itselläni mitään hätää näyttävästä ulosajosta huolimatta, ja eiköhän vakuutusrahoilla jonkinmoisen uuden kärryn saa. Hyvä niin, sillä tajusin, että mähän helsinkiläisyydestä huolimatta olen täysin avuton ilman autoa: oikeastaan mun koko tämänhetkinen elämäntyyli työmatkoineen, retkeilyineen jne. perustuu siihen, että pystyn koska tahansa istahtamaan ratin taakse. Koen myös, että auto on ollut äärettömän tärkeä avain Siirin hyvinvointiin kaupungissa, sillä lähiölenkit hihnassa ja metsälenkit vapaana ovat sille täysin eri maailmoista.

Nyt joudun kuitenkin ainakin hetken kärvistelemään ilman omaa autoa, ja tämä on niin kummallista, kun ei yhtäkkiä voikaan koska tahansa hurauttaa metsän siimekseen lenkille. Joo, ymmärrän, etten ehkä muilta opiskelijoilta kauheasti sympatioita saa tässä "kriisissä"... Onneksi retkeily- ja valokuvaushimoani tuli täksi päiväksi lievittämään puolivuotias lyhytkarvainen saksanseisoja Essi, jonka kanssa puistoilut ja valokuvailut Puistolassa maistuvat tuplaten paremmin kuin normaalisti. Essi on valtavan energinen ja sosiaalinen tapaus, joten senkin puoleen sitä tulee kovasti aina viihdytettyä ulkona. Maistuu sitten uni tuolle lyhytkarvaeläimelle edes hetken. :-D

Siiri tykkää Essistä tosi paljon, eikä ole kertaakaan sanonut sille yhtään poikkipuolista sanaa. Mä en tiedä mikä siinä on, että kaikki alle vuoden ikäiset koirat ovat Siirille niin mieleisiä kavereita, vaikka se muutoin on aika epäsosiaalinen ja mm. innokkaille, vanhemmille uroksille hyvinkin kipakka.

Lisäsin äsken aika läjän kuvia galleriaan koirapuistoleikeistä. Jätin pitkän putken Somerolle ja pitäisi pärjätä noilla omilla linsseillä. Enköhän mä pärjää, vaikka tuon nyt käyttämäni kiinteän objektiivin polttoväli onkin todella lyhyt koirien tilannekuvaukseen.


Ei kommentteja: