sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Juhannus + retkeilyvinkkejä pk-seutulaisille

Kuten arvata saattoi, meidän juhannuksemme sujui hyvin rauhallisissa merkeissä. Siirin kannalta juhannus katkaisi hyvän rymyämisputken, sillä kaupungissa ei voi vain aukaista ovea ja antaa koiran räyhätä puskissa samalla kun itse juo kahvia, ja lisäksi kaipasin pientä Siiri-lomaa jättäen sen kylmän viileästi pois öiseltä Aurinkolahti-visiitiltä sekä juhannuspäivän Seurasaari-hengailulta. Lohduttauduin sillä, että Siiriä on viime viikkoina niin paljon viihdytetty, ja se on myös viihdyttänyt itse itseään sen verran, että kyllä se pari päivää kestää ilman äksöniä vaipumatta masennukseen.

Tänään aamu valkeni yksin kotosalla, joten päätin nauttia kauniista juhannussäistä vielä Siirinkin kanssa erikseen suunnaten meille uuteen kohteeseen, Sipoon Fiskträskiin. Löysin vinkin tänne ihanasta Tassunjälkiä sydämessä -blogista, ja sydämeni lähestulkoon itki verta tajutessani miten tälläinen Sipoon ja Vantaan tuntumassa asuva Sipoonkorpi-hullu on voinut missata tuollaisen retkikohteen. Mä rakastan suunnattomasti metsäpolkuja ja kirkkaita järviä, joten tuo paikka on kuin luotu meille ja suunnilleen vartin ajomatkan päässä kuten muutkin suosikkilenkkikohteemme maksimissaan.

Pahoittelen Siirin psykedeelistä pantaa, se jotenkin tökkää silmään noissa kuvissa. :-D


Mulla on joku pakkomielle kiertää jokainen uusi järvi, ja niinhän sitä sitten lähdettiin talsimaan järvenrantaa. Aika pitkä reissu, sillä järvi oli kapea mutta yllättävän pitkulainen. Yli kolme tuntia sain uppoamaan. Jotain tekemistä asian kanssa on varmaan toki silläkin, että reitin ensimmäisellä puoliskolla piti noin kymmenen metrin välein pysähdellä kuvaamaan, uittamaan Siiriä ja fiilistelemään maisemia kun löytyi toinen toistaan hienompia viewpointseja kallioisilta rannoilta... Tää on se juttu miksi mä niin usein menen noille luontoreissuille kaksin Siirin kanssa enkä pode angstia siitä, etten ole esim. miehestä saanut koulittua samanlaista retkeilyhullua seuraksi joka reissulle. Vannon, että silloin kun olen omimmassa elementissäni luonnossa sulkien kaiken muun ympäriltäni ja mielestäni, niin kellään kaksijalkaisella ei kestä pinna mun kanssa. :-D Toki osaan olla myös siedettävä retkiseuralainen jos niin päätän ja toisinaan vaihtelu virkistää, mutta täytyyhän sitä nyt saada toteuttaa itseään itse kunkin!Fiskträsk kyllä hätyyttelee mun kodin ympäristön (=maks. 15 min ajomatka) retkeilykohteiden top-sijoja. Entinen top3-listahan kuuluu seuraavanlaisesti:

1. Storträsk, Sipoo/Vantaa
Tärkein ja pitkäaikaisin vakiolenkkimestamme. Parkkipaikalta (Ukonpolku, Vantaa) pääsee tekemään eripituisia, syklisiä lenkkejä pieniä metsäpolkuja pitkin, ja yksi näistä vakiolenkeistämme kulkee kahden kauniin, pienen metsäjärven ohi (Storträsk ja Gumboleträsk). Storträskin rannalta löytyy myös mukava uima- ja hengailupaikka kaksijalkaisille.

2. Bisajärven ympäristö, Sipoo/Vantaa
Lähtiessäni tänne lenkkeilemään jätän auton joko Kuusijärven virkistysalueen isolle parkkikselle tai sitten Kuusijärven itäpuolelle Vanhan Porvoontien varteen. Jälkimmäisestä aukeavat suoraan varsinaiset lenkkimaastomme, sillä Siirin kanssa retkeillessäni pyrin välttämään Kuusijärven ihmispaljoutta. Kuten Storträskilläkin, täällä pystyy tekemään monia erimittaisia, kirjaimellisia lenkkejä hyvin rauhallisilla metsäpoluilla. Kuusijärven parkkipaikan runsas kansoitus voi pelästyttää rauhallisia lenkkireittejä etsivän, mutta lähes kaikki ihmiset tuntuvat jäävän uimarannan lähettyville. Plussaa siitä, että täällä pystyy tekemään myös talvella jonkinmoisia lenkkejä, vaikka hiihtäjät silloin valtaavatkin suurimman osan vakkaripoluistamme.

3. Uutela, Helsinki
Kun kaipaan ulkoilua meren äärellä, suuntaan ensisijaisesti Vuosaareen suuntaan, sillä Uutelan metsäpolut ja kallioiset merenrannat ovat ainutlaatuisia lenkkikohteidemme joukossa. Valitettavasti kovin moni muukin on keksinyt alueen kauneuden, joten kunnon vakkarimetsälenkkikohteeksi tästä ei ole ja Siiri pysyy tiukasti hihnannokassa näillä seuduin pulahduksia lukuunottamatta. Sen sijaan vaikka kesäiseen yhdistettyyn metsäkävely-piknik- ja auringonotto/uintireissuun koiran kanssa tämä mesta on omiaan!

Uutelassa joku viikko takaperin

Ei kommentteja: