lauantai 8. kesäkuuta 2013

Paluu Somerolle

Mun kuherruskuukaudet - vai sanoisinko ennemminkin kuherrusvuodet - kaupunkilaiselämän kanssa näyttäisivät tulleen jonkinlaiseen taitekohtaan, sillä ai että mä olen nauttinut Siirin kanssa ensimmäisestä kesäviikostani maalla Somerolla! Pidätte varmaan mua jo jonain ihme slow-life -hihhulina enkä tiedä jaksaako näitä tylsäilyjä kukaan vakavasti otettava koiraharrastaja lukea, mutta mä en vaan jaksa lakata hehkuttamasta sitä fiilistä joka tulee kun pysähtyy nauttimaan ympäröivästä luonnosta ja vaikkapa koirien riemusta järven rannalla. Mä en yksinkertaisesti tainnut osata sitä entisessä erittäin suorittamiskeskeisessä elämässäni, ja väitän, että  luonnostaan se ei tule kovin monelta muultakaan. Tai tokihan mä olen väittänyt rakastavani esim. koirien kanssa touhuamista ja metsässä kävelyä niin kauan kuin muistan, mutta todellisuudessa se on vaan ollut osa jotain hiton suorittamisoravanpyörää ("pitää treenata kisoja varten/ulkoiluttaa koiraa koska koiraa pitää ulkoiluttaa/huolehtia omasta kunnostaan/olla ahkera ja aikaansaava/tehdä jotain että voi sanoa kaikille tehneensä sitä tätä ja tota/you name it).

Valitsin kesätyöpaikkani nimenomaan sillä perusteella, että voisin kätevästi käydä siellä Somerolta käsin ja en voisi kyllä enempää olla tyytyväinen tähän päätökseeni. :-) Aion käydä läpi kaikki entiset mestat, joita koirien kanssa tuli koluttua ennen kotoa poismuuttamista kuusi vuotta sitten. Olen ollut niin vähän Somerolla (viime talvea lukuunottamatta), ettei suuressa osassa ole tullut käveleskeltyä vuosiin.

Keskiviikkona käytin parisen tuntia kiertäessäni Iso-Valkeen järven. Matkaa kertyi 5 km - mä voisin alkaa tehdä jotain lenkkeilyn hitausennätyksiä siinä missä ennen ylpeilin, että tulipas heitettyä tunnissa semmonen kympin juoksulenkki. :-D Siiri oli aivan huumassa saadessaan nuohota koko ajan rantaviivaa!

Kun katselee gallerian arkistoja Someron järvireissuilta, niin huomaa, että jotkin asiat säilyvät ennallaan vuodesta toiseen.
 Ei liene vaikea arvata sitä, etteivät kisasuunnitelmat oikein sovi tähän nykyiseen mindfullness -meininkiin. Niin vain kävi, että kaikista hienoista motivaatiotyökaluista huolimatta tokotreeni-innostus hävisi viime syksynä jonnekin sitä myöten kun pimeys ja lumi valtasivat alaa lähikentillämme. Kai se on vaan rehellisesti myönnettävä, että mä en ole tällä hetkellä sen puoleen minkään rodun kuin lajinkaan harrastaja, ainoastaan koiranomistaja tai "seurakoiraihminen", jos joku luokitus on jostain pakko tähän hätään repäistä. Eli kisoja ei ole tiedossa, eikä sen puoleen treenejäkään enkä ole enää edes minkään koiraharrastusseuran jäsen. Ajatuskin siitä, että hukkaisin arvokkaan kauniin kesäpäivän jossain pölyisellä hikisellä kisakentällä sen sijaan, että nauttisin siitä rannalla tai metsässä, on aivan ylivoimainen. The old dudes, nyt ei enää eletä vuotta 2006, täällä kirjoittelee nykyisin kaikin puolin aika erilainen ihminen. :-D

Pelkkä sisäinen, itsestäni kumpuava motivaatio ei nyt vain riitä vaan uusi aktiivinen harrastuskausi vaatisi myös ulkopuolisia kimmokkeita. Ehkä niitä saan joskus, kun aloitan kaiken puhtaalta pöydältä ja pääsen taas vuosien tuuliajon jälkeen sisään koiraharrastusympyröihin. Nyt on oikein hyvä näin, koiranomistajana ja maailman tärkeimmän eläimen Siirin mamina. :-) Tämä "nyt on hyvä näin" on toki laittanut miettimään, että mun ei taatusti ole syytä hankkia mitään joskus vuosia sitten harkitsemaani bortsua, kelpietä tai muuta harrastustykkiä tulevaisuudessa, vaan tulevassa rotuvalinnassani aion kyllä ensisijaisesti painottaa arkielämän ominaisuuksia ja sitten vasta sopivuutta tiettyihin lajeihin. Springerikään ei tässä mielessä enää tunnu ollenkaan hassumalta vaihtoehdolta, sillä seurakoirinahan ne ovat aivan erinomaisia ja kuitenkin ainakin jossain määrin tykkäävät touhuta omistajiensa kanssa, vaikkei niistä miksikään huippuharrastustykeiksi olisikaan. Toisaalta mulla ei ole mitään vankkaa sidettä nimenomaan tähän rotuun, vaan ainoastaan Siiriin, joten tulevaisuuden rotuvalinta on tällä hetkellä täysin avoin.

Ei kommentteja: