tiistai 24. joulukuuta 2013

Vuosi 2013

Joujou, jouluko se nyt on? Kiinnostukseni jouluhössötyksiin ja joulun odotteluun on lapsuuden jälkeen ollut aika tarkkaan pyöreä nolla, ja nyt olen vielä ollut jokaisen joulua edeltävän kolme viikkoa eri kaupungissa, joten ilmankos on joulun tuleminen mennyt "vähän" ohi. No, kai se joulu tosiaan on täällä, kun parin viikonjoululomakin alkoi ja eilen tulimme Somerolle joulunpyhiä viettämään. Ehkä. Niin paljon kuin lunta inhoankin, niin täytyy myöntää, että tasan vuosi sitten oli joulutunnelmaan helpompi päästä aattona kiinni:


No, voinpahan ainakin toteuttaa lenkit, joista oli vuosi sitten turha haaveillakaan luminietosten takia!

Koska innostuin räpläämään vuoden aikana otettuja kuvia ja mun on ei-jouluihmisenä usein vähän vaikea saada nämä joulunpyhät kulumaan (siis ne väliajat silloin kun ei tarjoilla ruokaa :-D), niin ajattelin käydä vähän läpi tätä vuotta kuvien muodossa. Niin, taas, mutta tällä kertaa vähän perusteellisemmin. Varoituksen sana aktiivikoiraharrastajile: jos sinua kiinnostaa jännittävän koiraharrastusvuoden käänteet, kohokohdat ja saavutukset, niin ei kannata vaivautua. :-D Tilanne nyt on yksinkertaisesti se, että mä en hetkeen ole ollut aktiivikoiraharrastaja ja blogin sisältö on sen mukaista. Joku voisi sanoa, että tylsää, mutta mäpäs en sano niin. Mun mielestä kun oma seurakoiraharrastajan arkeni maailman parhaan ja rakkaimman koirani Siirin omistajana on kaikkea muuta kuin tylsää! Jännän äärellä ollaan, nyt ja aina, nih!

Tammikuu

Vuodenvaihteen vietimme Helsingissä, mutta pian tulimme Siirin kanssa asumaan reiluksi kuukaudeksi Somerolle töideni takia.


Valoa ei paljon arkiviikoilla nähty. Tässä pääsin synttäriaamunani poikkeuksellisesti todistamaan Siirin kanssa aamun sinistä hetkeä töiden kutsuessa vasta kymmeltä.


Viikonloppuisin suuntasin aina ja uskollisesti Helsinkiin, sillä vaikka sieluni on maaseudulla niin kotini - minun oma, rakas ja ainoa - on Tapulikaupungissa. Keksin ensimmäistä kertaa Sipoonkorvesta reittejä, joilla ei tarvinnut väistellä koko ajan vihaisia hiihtäjiä sen puoleen kuin kävellä upottavassa lumessakaan.

Helmikuu

Helmikuussa jätin Siirin ja marsut Somerolle ihan ilman mamia, ja suuntasin Atlantin toiselle puolen.Sieltä palasimme tähän Mordorien jääautioerämaahan, kun maaliskuu oli jo pitkällä (ja sitä nimeltämainitsematonta valkoista ainesta vielä tolkuttomia määriä). Kuulkaa, nyt sattuu. Nyt ahdistaa. Tahtoo täältä pois. Mennään seuraavaan kohtaan jooko?

Maalis-huhtikuu

Pian palattuamme Floridasta jatkoin töitä Somerolta käsin. Pahaa lomakrapulaa helpottivat hieman upeat aurinkoiset kelit, valo, jota alkoi riittää jo työpäivien jälkeenkin ja lumikenkäily kantavilla kevätnietoksilla.

Kuvausinspiraatio oli valosta ja hienoista keleistä huolimatta talviunilla, joten valitettavasti arjestamme ei tältä ajalta juuri todistusaineistoa jäänyt.

Toukokuu

Toukokuun alussa jätin taas laumani ja lähdin Sloveniaan.


Sieltä palattuani olikin jo puissa lehdet ja kesä aivan ovella.


Marsutkin saivat osansa nopeasti koittaneesta kesästä, tosin vain parvekkeella.


Kesäkuu

Kesäkuun korkkasimme fiilistelemällä helteitä Siirin kanssa Rajasaaressa. Siellä päätin, että tästä kesästä tulee huippu ja otan kesästä kaiken irti jokaisena päivänä, oli töitä tai ei!Somero-elämä maistui enemmän kuin hyvin, sekä mulle että Siirille. Nautin aivan suunnattomasti ihan perusarkiviikoistakin, jotka täyttivät säännölliset kahdeksan tunnin työpäivät ja pitkät, valoisat illat pyhitettynä kesästä fiilistelylle milloin missäkin kauniissa maisemissa vesien äärellä.Ei-reissu-viikonlopuista vietin kuitenkin jokikisen Helsingissä - myös juhannusviikonlopun! Haukkukoot muut eläinlääkisläiset ja maaseudulla kasvaneet Helsinkiä miten paljon hyvänsä, niin musta se on aivan vertaansa vailla oleva paikka kesäisin, ettäs tiedätte!! Ja jos auto on käytössä, niin äkkiäkös sitä pääsee (vähän toki asuinpaikasta riippuen) Sipoonkorven tai Nuuksion rauhaan. Tuona juhannusviikonloppuna löysin uuden vakioretkeilypaikkani Sipoonkorvesta, Fiskträskin, jolla allaoleva kuva on otettu.


Teimme viikonloppuisin paljon pikku kesäreissuja, mm. telttaretken Hankoon, jonne Siirikin pääsi mukaan.
Heinäkuu

Heinäkuu meni hyvin samaan tyyliin kuin kesäkuukin: kiireettömiä fiilistelykävelyjä Someron ympäristössä arki-iltaisin ja pikku kesäreissuja Helsingissä viikonloppuisin. Siirin saadessa mellestää puskissa ja Someron metsissä sydämensä kyllyydestä arkiviikoilla saatoin viikonloppuisin hyvällä omallatunnolla jättää sen viihdyttämisen vähemmälle ja jättää sen pois joiltain kaksijalkaisten keskinäisiltä kesäreissuilta.
Yksi reissuistamme Somerolla suuntautui Tammelaan, Liesjärven kansallispuistoon (yllä), toinen Iso-Valkeella (alla).

Ei varmaan liene blogin lukijoille mikään yllätys, että luonteessani on kiistämätön pala erakkoa: en tosiaan tarvi täydelliseen kesäiltaan välttämättä mitään muita komponentteja kuin kauniin luonnon, luonnon rauhan ja Siirin. Sellaisessa tilassa suorastaan tunnen miten akut latautuvat ja pian voin taas olla kiinnostunut jostain sosiaalisemmastakin toiminnasta. :-D

Elokuu

Elokuussa oli aika hyvästellä välivuoteni jälkimmäinen työpaikka ja työkaverit määrittelemättömän pitkäksi ajaksi ja suunnata katse kohti aivan uusia seikkailuja. Ennen koulun alkua kerkisin tekemään kaikenlaista, mm. käymään mummin mökillä Siirin kanssa ja Sveitsissä ystävääni moikkaamassa.Syyskuu

Koulu alkoi, mutta viikonloppuisin auton nokka suuntasi uskollisesti kohti Sipoonkorpea kuten aina ennenkin. Otimme Siirin kanssa kaiken ilon irti intiaanikesästä uiskennellen Sipoonkorven pikku järvissä.
Kerran kerkesimme syksyn aikana käymään Somerolla chillailemassa.

Loka-marraskuu

Aurinkoiset syyspäivät ja syksyn kauniit värit pitivät mielen pirteänä kiireisen koulurumban keskelläkin pitkälle syksyyn. Koulussa erityinen ilonaihe olivat tuotantoeläinviikot maaseudulla, Saaren tuotantoeläinklinikalla Mäntsälässä. Onnekseni olen voinut Siirin pitää arjessa mukana noinakin jaksoina.
Joulukuu

Vuoden loppua kohden mieliala alkoi uhkaavasti laskea ja kroppakin sanoi sopimuksensa hetkellisesti irti. Jos jotain tästä opin niin ainakin sen, että kunnolliset elämäntavat - fiksu syöminen, riittävä uni, säännöllinen treeni - ovat mulle aivan absoluuttisen välttämättömiä, jos meinaan kovin kiireisessä arjessa pysyä terveenä, virkeänä ja jaksaa tehdä vapaahetkinä muutakin kuin lagata sohvalla - kuten vaikka touhuta niiden elukoiden kanssa. Absoluuttisesta ajanpuutteesta kun ei kaikista koulukiireistä huolimatta ole ollut kyse mm. ahkerasta Netflixin käytöstä päätellen... Podin huonoa omaatuntoa pahasta harrastusinspiraatiolamasta ja eläinten viihdyttämisen laiminlyönnistä, joskin hetkellisen helpotuksen tähän toi Somerolla Siirin kanssa vietetty viikko harjoitteluni merkeissä.
Nyt on kuitenkin pari viikkoa aikaa keräillä voimia ja opetella olemaan uusi, parempi minä myös  elämäni kiireisimmän kevään pyörteissä!

Ei kommentteja: