sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Wilson virallisemmin

Valitettavasti edelleenkään mulla ei ole ensimmäistäkään kuvaa tarjota sattuneesta syystä, mutta kuvaamisen sijaan olen kahlaillut jalostustietokantaa päivittäen aivan auttamattoman vanhentuneita tietojani. Myönnetään, että tuota olisi jos ei muuten, niin ihan vaikka esimerkin antamisen nimissä kannattanut harrastaa mieluummin ennen sitä uuden koiran hankintaa, mutta kuten sanottua, Wilsonin hankinta oli perin intuitiivinen päätös. Kysäisin, näin, ihastuin - as simple as that.

Wilsonin tiedothan jalostustietokannasta löytyvät siis täältä.

Kuten tietokannasta voi nähdä, Wilson on muutamassa näyttelyissäkin käynyt saavuttaen yhden sertin. Ja mahdollisesti näyttelyura jatkuu mikäli saadaan näyttelylainat järjestymään järkevästi. Itsehän olen näyttelyissä viimeksi näyttänyt naamaani ehkä joskus vuonna 2008, joten luonnollisestikaan en ole antanut mitään näyttelyttämislupausta. :-D Tosin myönnetään, että pikkaisen kutkuttelisi käydä vilkaisemassa millaista se meininki niissä nykyään on, ja ehkä jopa ilmoittaudutaan yhteen näyttelyyn keväälle. Mutta ähäkutti, enpäs kerrokaan minne. Siinäpä onkin teille kävijätilastoista bongaamalleni valtavalle määrälle uusia kävijöitä pähkinä purtavaksi. :-P

Intuitiiviseen valintaani vaikutti voimakas oletusarvo Wilsonin tulevasta terveestä elämästä. Se kuuluu siihen jalostuslinjaan, joka tuli erittäin tutuksi jo omina Somero-vuosinani ja aktiivikoiraharrastusaikoina. Sukutaulusta löytyy Siirin äiti Saara, joka on vahvasti vaikuttanut tämän jalostuslinjan nykyiseen erinomaiseen lonkkaterveyteen. Esimerkiksi Wilsonin äidin Glorian viimeisin lonkkaindeksi on 124, joka on loistava. Lisäksi minulla on todella vahva omakohtainen kokemus tämän kyseisen vuosikymmenien taakse juontavan "kantalinjan" perusterveydestä niin pitkältä ajalta kuin kykenen asioita muistamaan, esimerkiksi ihan jo peruskorvatulehdusten ja hotspottien hoito eliminaatiodieeteistä ym. puhumattakaan oli mulle täysin uutta ja vierasta ennen kuin ne tulivat opinnoissa vastaan. Sittemmin olen hyvin konkreettisesti kokenut ja nähnyt miten yleisiä allergia- ja atopiataustaiset, usein hoidollisesti hyvinkin haastavat ihosairaudet ovatkaan ja että niissä perimän vaikutus on vahva, joten tätä taustaa Wilsonissa osaa todellakin arvostaa.

Wilsonilla on kahdeksan keväällä 3 vuotta täyttävää vanhempaa sisarusta, joista 7/8 on tutkittu ja tervelonkkaisiksi ja -silmäisiksi todettu, lisäksi 6/8 on läpäissyt taipparin ekalla yrittämällä ja suurin osa valioita. Ei pöllömmät tilastot. :-)

2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Äitisi mainosti naamakirjassa Wilsonin muuttaneen pääkaupunkiin, se selittänee osaltaan kävijäryntäystä :)

Onnea uudesta perheenjäsenestä ja Siirin kaverista!

terkuin Hanna ja Vellu

Ilona kirjoitti...

No niin näkyy mainostaneen :) Kiitos kommentista!